Édesburgonyás, sonkás tojáslepény

Elkészítés idő: 25 perc

Hozzávaló (2 személyre):

  • 3 tojás
  • 1 nagy édesburgonya
  • 2 kisebb répa
  • 5 dkg sonka
  • ¼ csokor friss lestyán, de 1 teáskanál szárítottal is nagyon finom lesz

Szükséges eszközök:

  • egy keverőedény
  • zöldséghámozó
  • vágódeszka
  • kés
  • egy kisebb sütésálló füles serpenyő (ha ez nincsen, akkor egy sima serpenyő és alufólia)
  • fedő

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, de nem légkeverésre állítsuk, hanem felül sütésre.

A édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk 1×1 cm-es kockákra, a répát pedig vágjuk hosszában ketté, és karikázzuk fel. A sonkát csíkozzuk fel jó vékonyan.

A tojásokat verjük fel, és keverjük bele a lestyánt, majd sózzuk meg.

Öntsünk egy kis olajat a serpenyőbe, tegyük bele az édesburgonyát és a répát, pár percig pároljuk közepes lángon. Majd adjuk hozzá egy pici vizet és letakarva pároljuk még pár percig, amíg az édesburgonya megpuhul a répa pedig ropogós lesz. Öntsük rá a tojásos masszát és süssük addig, míg az alja el nem kezd egy kicsit barnulni, és a teteje még lágy.

Zárjuk el a serpenyő alatt a lángot, tekerjük be alufóliával a serpenyőnk nyelét, ha nem sütésálló, és tegyük be a sütőbe. Nem kell sok idő neki, míg szép ropogós barnára nem sül a teteje.

További receptek: http://pandarte.blog.hu/2017/06/14/5_konnyu_recept_anyukaknak_es_gyerekeknek

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.