10 étel, amit minden gyerek imád

Akármennyire is utáljon egy gyerek bizonyos ételeket – itt szedtük össze a mi tízes listánkat -, vannak bizonyos fogások, amit szinte kivétel nélkül minden gyerek szívest-örömest megeszik. Még az óvodában vagy az iskolában is.

Sőt, nemhogy megeszik, de kérnek még. Sorban állva, örömmel. Kíváncsiak vagytok tíz ilyenre? Lássuk:

Paradicsomleves betűtésztával: igazi, hamisítatlan menzai klasszik, olyannyira, hogy egyes háztartásokban már otthon is úgy főzik a paradicsomlevest, mint a közétkeztetők konyháin. Valójában nem eldöntött, hogy a magas szénhidráttartalom annyira vonzó benne a gyerekek számára, vagy a betűkkel való játék?

Piskótakocka csokiöntettel: nyugodtan nevezhetjük a menzák királynőjének, az egyetlen kaja, amiből minden óvodai és iskolai konyha kénytelen többet rendelni, mint ahány gyerek ott eszik. Nálunk otthon – nagy bánatunkra – sosem volt a terítéken, pedig ott is biztos repetáztunk volna belőle. Tápértéke ugyan nagyjából nulla, de ez melyik gyereket érdekli?

Palacsinta: az abszolút Jolly Joker! Akár édes, akár sós, a gyerekek szívesen eszik.  Levesbetétként is használható, de zöldséggel töltve is egész ehetőnek bizonyul. Más kérdés, hogy édes változatát mindenki kénytelen nagy tételben sütni. Több órán át, a tűzhely előtt állva…

Olvasd tovább: https://www.babanet.hu/gyerek/kisgyerek/10-etel-amit-minden-gyerek-imad/