Elkészítés idő: 25 perc
Hozzávaló (2 személyre):
- 3 tojás
- 1 nagy édesburgonya
- 2 kisebb répa
- 5 dkg sonka
- ¼ csokor friss lestyán, de 1 teáskanál szárítottal is nagyon finom lesz
Szükséges eszközök:
- egy keverőedény
- zöldséghámozó
- vágódeszka
- kés
- egy kisebb sütésálló füles serpenyő (ha ez nincsen, akkor egy sima serpenyő és alufólia)
- fedő
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, de nem légkeverésre állítsuk, hanem felül sütésre.
A édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk 1×1 cm-es kockákra, a répát pedig vágjuk hosszában ketté, és karikázzuk fel. A sonkát csíkozzuk fel jó vékonyan.
A tojásokat verjük fel, és keverjük bele a lestyánt, majd sózzuk meg.
Öntsünk egy kis olajat a serpenyőbe, tegyük bele az édesburgonyát és a répát, pár percig pároljuk közepes lángon. Majd adjuk hozzá egy pici vizet és letakarva pároljuk még pár percig, amíg az édesburgonya megpuhul a répa pedig ropogós lesz. Öntsük rá a tojásos masszát és süssük addig, míg az alja el nem kezd egy kicsit barnulni, és a teteje még lágy.
Zárjuk el a serpenyő alatt a lángot, tekerjük be alufóliával a serpenyőnk nyelét, ha nem sütésálló, és tegyük be a sütőbe. Nem kell sok idő neki, míg szép ropogós barnára nem sül a teteje.
További receptek: http://pandarte.